AL16

Archimedeslaan 16
Tussen juli en december 2010 heeft STW de bovenste drie verdiepingen van dit voormalige schoolgebouw aan de Archimedeslaan 16 in Utrecht verbouwd tot 192 onzelfstandige kamers voor jongeren. Jongeren kunnen zich inschrijven voor een wachtlijst en worden uitgenodigd voor een hospiteeravond. De huurders kiezen dan hun nieuwe huisgenoot uit de genodigden. Huurders delen de voorzieningen met elkaar.

Keuken nieuwDouches nieuw

Vanwege goede ervaringen bij het vorige project biedt STW ook hier toekomstige bewoners de gelegenheid zelf mee te helpen met de verbouwing in ruil voor huurkorting. Ook nemen bewoners zelf deel aan het beheer.

Brede foto met muurDSC_0038

Uitbreiding 2011
In september 2011 werd duidelijk dat Stichting Sophia haar project in Archimedeslaan 16 helaas niet langer kon handhaven. Met de eigenaar Aprisco is vervolgens overeengekomen dat STW haar project kon uitbreiden naar het gehele pand. Aan de bestaande 192 kamers werden ongeveer 200 kamers toegevoegd. Daarnaast is er ruimte voor een café-restaurant, ateliers, oefenruimtes en bedrijfsruimte. Het project AL16 zou oorspronkelijk blijven tot 1 april 2017, in overleg met de eigenaar is de einddatum verlengd tot 31 juli 2019. Huurders krijgen minimaal zes maanden van tevoren een bericht bij het beëindigen van het huurcontract. Ook bij een mogelijke verlenging worden huurders ruim op tijd geïnformeerd. Het is nog onduidelijk wanneer de eigenaar het gebouw gaat herontwikkelen.

Kamers:
kamer AL16
*Circa 17m2 €354,99
*Circa 23m2 €411,97
*Circa 28m2 €476,83

*2017. Inclusief servicelasten. Borg is anderhalf keer de huur.

 

 

 

Ateliers en bedrijfsruimtes: 

Naast de studentenkamers die aangeboden worden op de Archimedeslaan zijn er ook diverse ateliers en bedrijfsruimtes te huur bij Stichting Tijdelijk Wonen. Ben je kunstenaar of zoek je een locatie voor je bedrijf of start-up? Stuur dan gerust een mail naar info@stichtingtijdelijkwonen.nl. De locatie is uitstekend bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer, op loop afstand van de grootste universiteit van Nederland en er zijn gratis parkeerplaatsen voor jouw en je klanten!