1 September 2016

De laatste tijd is er onder bewoners veel onduidelijkheid over de einddatum van AL16. Op 1 april 2017 moet iedereen het pand verlaten hebben. Die datum komt steeds dichterbij. Tegelijkertijd is nog niet bekend wat daarna met het terrein staat gaat gebeuren, wat onder bewoners vragen oproept.

Veel mensen zijn de afgelopen tijd dan ook op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen. In dit blog wil STW een update geven over de einddatum van AL16. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is en kan hopelijk wat onzekerheid en onrust worden weggenomen.

Het bestuur heeft de afgelopen twee maanden gesproken met Aprisco, de eigenaar van het gebouw. Het bedrijf heeft de intentie om zo lang mogelijk aan de stichting te blijven verhuren, totdat het zeker is dat alle voorbereidingen voor de bouw rond zijn en ze kunnen beginnen met bouwen.

De kans is groot dat in april 2017 die voorbereidingen nog niet rond zijn. Zonder nieuwe bestemming voor het terrein, wil Aprisco tot onze vreugde de verhuur aan STW iedere keer met zes maanden verlengen. Dat zou betekenen dat bewoners tot zeker 1 oktober 2017 in AL16 mogen blijven!

Hoewel er dus een flinke kans op verlenging is, willen wij benadrukken dat hierover nog geen 100 procent zekerheid is. Aprisco heeft aangegeven dat bewoners uiterlijk zes maanden van tevoren op de hoogte worden gebracht als het huurcontract niet wordt verlengd.

Wij zijn erg blij dat Aprisco bereid is bewoners zo lang mogelijk in AL16 te laten blijven wonen. De stichting zal huurders via dit blog en social media op de hoogte blijven houden van verdere ontwikkelingen hierover.