Plan Einstein Pahud

Plan Einstein Pahud

Pahud is meer dan alleen wonen. Pahud is ontmoeten, mensen leren kennen en samen bouwen aan een gezellige omgeving. Pahud is een plek voor jonge mensen die graag betrokken zijn bij hun buurt, hun wijk en hun stad. Een bijzondere plek om te wonen, te midden van een nieuwe opvanglocatie voor vluchtelingen…

Als onderdeel van het AZC aan de Pahud de Mortangesdreef verhuurt STW 30 studio’s aan bewoners die een bijdrage willen leveren aan een prettige omgeving voor vluchtelingen en buurtbewoners. In samenwerking met het COA, de gemeente Utrecht en Plan Einstein hebben zij een belangrijke rol in het opbouwen van de sociale samenhang binnen en buiten de opvanglocatie.

De dertig studio’s van ieder 22 m2 vormen samen één gebouw; in de andere gebouwen van het complex is plek voor 300 asielzoekers en vind je gezamenlijke voorzieningen. Iedere studiobewoner heeft zijn eigen voordeur, maar maakt van dezelfde buitenruimte en gemeenschappelijke voorzieningen gebruik als alle andere bewoners van het AZC. Zo woon je op jezelf, maar leef je samen.

Pahud geeft ruimte voor ontmoeting en ontwikkeling aan alle bewoners en de buurt: van alledaagse dingen als koken, eten en gezelligheid tot bijzondere activiteiten als cursussen, culturele avonden en een buurtfeest. Met de gedachte dat een sociale en stimulerende omgeving alle bewoners het vertrouwen en vermogen geeft te bouwen aan hun toekomst. Als bewoner van Pahud draag je daar aan bij. Gewoon door er te wonen, kennis te maken, actief mee te doen en een goede buur te zijn.

Dat doen de bewoners niet alleen. Het wonen op Pahud is onderdeel van Plan Einstein: een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties met als doel nieuwkomers én buurbewoners samen te brengen en sociaal te activeren. De partners van Plan Einstein geven straks vorm aan het sociaal programma en de gezamenlijke activiteitenruimtes van Pahud.

Geinteresseerd? Meld je dan aan, dan laten wij het weten wanneer er een studio vrij komt

Praktische informatie:
  • De kale huurprijs zal rond de €535,- per maand komen te liggen
  • Naast de huur worden servicekosten gerekend voor gebruik van water, electra, etc.
  • Jaarlijks ontvang je een  afrekening van de servicekosten waarin je precies ziet waar het geld naartoe is gegaan
  • De studio's zijn 22m2 per stuk en hebben naast een eigen keuken ook een badkamer met toiletInschrijven